Tag din boligadvokat med i banken

11 januar 2022
Lotte Hindsberg

editorial

Når du skal købe en ny bolig kan der være mange penge at spare ved at benytte sig af en boligadvokat. Et af de områder hvor det er muligt at spare mange penge er når der skal forhandles med banken om ens boliglån og når der skal forhandles med sælger.

Det sidste er mange klar over, men når det kommer til banken, tror mange at det ikke er muligt at forhandle sig frem til bedre betingelser og at deres bedste ven er deres bankrådgiver. Det er i midlertid ikke altid tilfældet. En bank er en forretning som alle andre og de skal tjene penge. Til det har de bankrådgivere ansat til.

image

Små ændringer store forskelle

Med mindre at du selv er mere end en habil forhandler, er det en god ide at tage din boligadvokat med i banken, når der skal forhandles lån og besøg gerne mere end en bank. Selv det der kan virke som små og ubetydelige forskelle til din fordel vil over en periode på 30 år betyde mange penge. Så mange penge at du måske kan få ordnet boligens to suveræn dyreste rum med det samme frem for at vente. De to rum er badeværelset og køkkenet.

Det samme gælder når der skal forhandles med sælger. Også her kan du med fordel tage din boligadvokat med. Husk at ejendomsmægleren som udgangspunkt er sælgers mand og hans opgave er at få den bedst mulige pris til sin kunde. Sælger. 

Din boligadvokat er ansat til det samme. Bare på dine vegne. Vælger du selv at forhandle med sælger, så husk at lave et forbehold i købskontrakten, om at aftalen kun er gyldig såfremt at din boligadvokat har læst og godkendt aftalen. Købsaftalen danner baggrund for skødet og tinglysningen. I dag skriver både sælger og køber under elektronisk ved hjælp af MitID.

Flere Nyheder