Ordentlig opførelse i selskabslokaler

26 februar 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det skal ikke give anledning til en læring i takt og tone, og hvilket glas man bruger til hvilken væske, i denne artikel, men der har bredt sig en tendens til egoisme i selskabslokalerne, så man bare tror, at man kan opføre sig, som man har lyst til.

Derfor ser det ud til, at det er på sin plads, at man lige får nogle af de uskrevne regler og almindelig høflighed gentaget, så man ikke kommer til at træde ved siden af – specielt hvis man ikke bemærker det ellers!

Dog skal det heller ikke ende i det overdrevne, hvor man opfører sig som en gammel gentleman fra 1900-tallet, for så kan det gå for vidt og blive forlorent, så andre griner ad en.

Så det her er mere en lille guide til, hvordan man gebærder sig, hvis man for eksempel befinder sig tit i nogle selskabslokaler i Skive eller andre steder.

selskabslokaler

Vær et anstændigt menneske i et selskabslokale

Det er dårlig stil at række hen over bordet efter det, som man skal have, hvis det er længere væk, end du kan nå fra dit sæde uden at rykke dig.
Godt nok kan det være træls at spørge efter tingene, men det gør det lettest for alle – også selvom man er den, der skal række tingene frem og tilbage.

Det er god stil at tale med dem, man sidder ved siden af og overfor, hvis disse ikke er for langt væk; skal man til at råbe for at komme i kontakt med folk, så bør man vente, til der byder sig en chance senere, hvor man kan sidde sammen og snakke.

Og det behøves forhåbentligt ikke nævnes, at det at bøvse eller fjærte ikke er noget, der på noget som helst tidspunkt sømmer sig i et selskabslokale.

Og det er med at forklare det til ens børn også, for de skal lære den gode stil også.

Flere Nyheder