Her er ting du skal vide om et kvinde krisecenter

16 maj 2022
Cecilie Mortensen

editorial

Kvinde krisecentre er en af de ting, der findes flere af rundt i landet – og det kan være værdifuldt at kende mere til dem. Særligt hvis du eller en pårørende er i en relation med en partner, som er voldelig, truende m.m. For på et kvinde krisecenter er der hjælp og et beskyttende ophold i vente. 

Ting du gerne skal vide om et kvinde krisecenter

Du får et trygt opholdssted 

Det allerførste der skal fremhæves er, at du kan komme til et trygt opholdssted, når du tjekker ind på et kvinde krisecenter. Og det kan være guld værd at vide, hvis du har fået trusler, er udsat for vold eller på anden måde frygter for din sikkerhed. 

kvinde krisecenter

Du kan tage børn med 

Hvis du er forælder, så skal du vide, er at du også kan tage børn med. Det er nemlig noget, som centre som disse har taget højde for. Og der er endda tænkt over, at de kan få lektiehjælp, hvis de i en periode ikke skal være i skole.

Du kan også få vejledning via telefonen 

En tredje ting vi kommer til at fremhæve er, at du også kan få vejledning via telefonen. Det kan være aktuelt for dig, som ikke kender dine muligheder, eller som har brug for hjælp til, hvordan du kan komme væk eller videre. Hold dig derfor ikke tilbage med at kontakte et kvinde krisecenter. For de skal helt sikkert nok tage godt imod dig. 

Du kan få behandling

Hvis du kunne være interesseret i det, skal du vide, at du kan få tilbud krisebehandling, når du ankommer. Eller under dit ophold. Og det kan bestemt være værd at tage imod. For der er professionelle og dygtige fagfolk, som står klar til at hjælpe lige netop dig. 

Vil du vide mere om et kvinde krisecenter, kan du læse mere her. 

Flere Nyheder