Find den perfekte bolig i provinsen

26 februar 2022
Lotte Hindsberg

editorial

At finde en ny bolig behøver ikke at være så svært som mange går og frygter, forudsat at man er villig til at være mobil og ikke forventer at finde en billig kæmpe herskabslejlighed i en af de største danske byer. Er man derimod villig til at løfte blikket lidt og kigge på provinsbyerne, er det muligt at finde både gode og billige boliger. Det kunne f.eks. være hos et boligselskab i Viborg.

De fleste kommuner udenfor de store kommuner er bevidste om, at de skal yde noget ekstra for at tiltrække nye borgere, så som udgangspunkt er den kommunale service langt bedre, end den man er vant til at få i storbyerne. 

boligselskab

Mød kommunens virksomheder

En af de største årsager til at mange tøver med at flytte ud af storbyerne er, at de er nervøse for om det er muligt at finde et relevant arbejde eller om man er tvunget til at pendle. Noget som gør det svært at få et familieliv til at hænge sammen. Især hvis man har mindre børn.

Det ved kommunen, så mange tilbyder i samarbejde med jobcenter at introducerer nye borgere til områdets virksomheder. Det har den ekstra bonus at det også tiltrækker virksomheder til området, da de er sikre på at have arbejdskraft.

Lækre tilbud i fritiden

Da de mindre byer ikke kan tilbyde samme antal af aktiviteter af restauranter, diskoteker og biografer som storbyerne, er de opmærksomme på at de skal kunne tilbyde noget andet i borgernes fritid. Det gør de ved at give muligheder for et aktivt liv i fritiden. Det gælder både for børn og voksne.

Der er ofte lækre svømmehaller, sportstilbud og et rigt foreningsliv. Samtidig ligger mange mindre byer i smukke naturskønne områder, der giver mulighed for et aktivt udeliv.

Derudover er skoler og pasningstilbudene ofte langt bedre, end dem man er vant til i storbyerne, hvor skolerne ofte bærer præg af at være mere end almindelig slidte.

Flere Nyheder