Få flotte gulve igen med en gulvafslibning

30 marts 2021
Maya Hindsberg

Det store spørgsmål, når man har trægulve, er, hvornår skal mit gulv slibes og efterbehandles på ny? Hvis du har et lakkeret gulv, er det, når lakken på gulvet er begyndt at blive slidt igennem og ellers uanset overfladebehandlingen, så er det, når overfladen er ridset og hakket.

Når du har fået slebet dit gulv, er det på tide at vælge en ny overfladebehandling. Der kan du frit vælge imellem lak, olie, sæbe og maling. Der skal du selvfølgelig være opmærksom på, at dit gulv kan have begrænsninger. Der kan du f.eks. spørge gulvkanonen eller et andet gulvfirma om råd til hvad netop dit gulv kan holde til, og vil have bedst af. Det vigtigste du skal forholde dig til, er, hvor slidstærkt gulvet skal være, hvilket udseende gulvet skal have, og ikke mindst hvor meget vedligeholdelse, du gider at stå med. 

Find den rigtige 

Når du skal vælge en gulvsliber, er der ret mange muligheder derude, og de vil med stor sandsynlighed alle påstå, at de er de bedste til at udføre arbejdet for dig. Det er desværre ikke helt sandt. Alle gulvslibere vil nemlig være rigtig gode, til hver deres ting, og du vil gerne have den gulvsliber, som kan gøre det bedste stykke arbejde med dit gulv. For bare fordi man er god til en slags gulve, betyder det ikke, at man er god til at slibe alle slags gulve. Derfor er det tit en god ide at bede om reference billeder fra tidligere arbejde, der har mindet om det, du vil have lavet. 

Derudover er det en god ide at se på diverse anbefalinger og anmeldelser på nettet. Det skal siges, at du skal tage de anmeldelser, der er på deres egen hjemmeside, med et gran salt, da de ofte er blevet valgt ud. Tjek derfor altid uafhængige kilder, som ikke censurere anmeldelserne.

Flere Nyheder