Få en mindre varmeregning med nye døre og vinduer

09 maj 2022
Lotte Hindsberg

Har du en ualmindelig høj varmeregning og er det samtidig fodkoldt, er det en god ide at gå dine døre og vinduer igennem og undersøge om de er af passende god kvalitet eller om de med fordel kan blive udskiftet, med nogle der er af bedre kvalitet.

Ved at udskifte døre og vinduer, kan der være mange penge at spare på ens varmeregning. Samtidig med at det bliver rare at være indendørs om vinteren. Du kan se flere eksempler på nye vinduer op klarvinduer.dk/vinduer.

 

vinduer

 

Dette skal du huske med nye vinduer og døre

Der er flere ting du skal være opmærksom på, når du får udskiftet dine vinduer og døre. En af dem er at sikre at der bliver luftet ud. Jo bedre din bolig er isoleret, jo vigtigere er det at du sørger for at din bolig bliver udluftet. Det kan virke selvmodsigende, men du skal selv sørge for at din bolig bliver udluftet, mindst to gange om dagen i 5-10 min. Gør du ikke det, er der risiko for fugt og skimmelsvamp. Hvilke har store sundhedsmæssige konsekvenser for dig og din familie.

Du skal også huske at gennemgå dine døre og vinduer med jævne mellemrum. Hvis du ikke gennemgår dem, er der risiko for at de hurtigere bliver ødelagt og du skal have dem udskiftet. Du skal undersøge fugerne og er der revner skal du sørge for at de bliver udskiftet. Du skal også også sørge for at hængsler på døre og vinder bliver smørret med olie, så det er nemme at lukke.

Er du i tvivl, kan du med fordel få råd af din tømrer eller glarmester, som skal udskifte dine døre eller vinduer. Når du skal have udskiftet dine vinduer, kan du med fordel samtidig undersøge om de skal udskiftes med nogle, der er er større. Dermed vil du få mere lys ind i din bolig.

Flere Nyheder