Få en guide til varmepumpe luft til vand

08 august 2022
admin

editorial

Nu om stunder er såvel elektricitet som brændstof nærmest urimeligt dyrt – og derfor vælger mange at skifte fyret ud med en luft til vand varmepumpe. Du kan læse om fordelene herved i det følgende.

Hvilke fordele er der ved at skifte til en varmepumpe

Der er mange fordele ved at anskaffe varmepumper som et alternativ til din nuværende varmekilde i boligen. En luft/vand-varmepumpe er en fantastisk investering i forhold til din varmeregning, hvis du har et centralvarme system. Udskifter du et gammelt, udtjent fyr med en luft til vand varmepumpe, sparer du mange penge på din varmeregning, og skåner samtidig miljø og klima.

Du vil nemlig nedbringe din husstands samlede CO2 aftryk ganske betragteligt, når du vælger denne moderne opvarmningsform. Det betyder at du både kan spare penge, og støtte den grønne omstilling i samfundet.

Elradiatorer kan erstattes med luft/luft varmepumper i denne situation, og det samme gælder, hvis dit hjem opvarmes af dem.

Hvis du skrotter dine elradiatorer eller dit gamle, slidte fyr og skifter til en eller flere varmepumper, kan du og din familie med sikkerhed spare over 50 % – og sandsynligvis betydeligt mere – på de årlige udgifter til opvarmning af jeres fælles bolig. Det handler bare om at vælge den rigtige type og model af varmepumpe.

varmepumpe luft til vand

Er det muligt at installere en luft til vand varmepumpe i mit hus?

Dit hus skal være udrustet med et fungerende centralvarmesystem for at kunne akkomodere en luft til vand varmepumpe. En luft/vand-varmepumpe opvarmer det vand, du bruger til at holde dit hjem varmt ved hjælp af dine radiatorer, og til brusebade og lignende. Opvarmer du hjemmet med elradiatorer kan du ikke installere en luft til vand varmepumpe. Så er luft/luft varmepumper den rette løsning for dig.

Hvordan vælger jeg den rigtige varmepumpe?

Du bør overveje et par ting, når du vælger en luft til vand varmepumpe:

Hvad er størrelsen af dit hus i kvadratmeter?

Hvor mange personer bor der i dit hjem – hvor meget varmt vand bruger det dagligt?

Amalo kan hjælpe dig med at vælge den varmepumpe, der passer til din husstands specifikke behov hvad angår faktorer så som størrelse og kapacitet. Besøg amalo.com for yderligere oplysninger.

Flere Nyheder