Få det flotteste trægulv med en gulvafslibning

10 april 2020
astrid_pedersen

Har du for nyligt overtaget et hus eller en lejlighed, som trænger til en kærlig hånd – måske endda tilhørende den bolig kategori, ejendomsmæglerne med en fed eufemisme kalder for et ”håndværker tilbud”? Så har du sikkert nok at se til med renovering. Der er garanteret rigtig meget, der skal laves, førend boligen bliver til et beboeligt hjem – og gulvene er med stor sandsynlighed blandt disse.

Originale trægulve – et aktiv for din bolig

Hvis gulvene består af massive træplanker, brædder, lameller eller parketter, og er det oven i købet et originalt et af slagsen, bør du regne dig selv blandt de heldige. Et originalt trægulv er lagt samtidig med at bygningen bliver opført, hvilket for det første betyder, at det passer perfekt til stuer og værelser.

For det andet består et originalt trægulv i langt de fleste tilfælde af massivt træ i høj kvalitet. Det vil være dyrt at få skiftet et originalt trægulv ud med et nyt trægulv i en tilsvarende standard. Og derfor bør du i så vidt muligt omfang bevare trægulvet, således at du efter endt istandsættelse kan glæde dig over det smukke og rustikke træværk.

Hvordan får jeg det gamle trægulv pænt igen?

Hvis trægulvet ikke er blevet holdt ved lige, vil det sandsynligvis bære tydeligt præg heraf. Overfladen vil sikker være mørk, plettet og slidt og der vil være tydelige slidspor og skjolder i træværket. Men du bør prøve at se ud over disse overfladiske skønhedspletter og i stedet vurdere, om træværket ellers er sundt og intakt. For i så tilfælde vil du sagtens kunne få gulvet flot igen med en effektiv gulvafslibning.

Du kan med fordel kontakte din lokale gulvsliber og få et tilbud på professionel gulvafslibning med tilhørende efterbehandling – for eksempel med olie, sæbe eller lak. Læs meget mere på Gulvkanonen.dk

Flere Nyheder